• Početna>
  • Vesti>

Srđan Popović: Hitno osigurati bezbednost u saobraćaju kroz Gračanicu, obilaznica jedina alternativa

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je danas krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario 13-togodišnjeg L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao.

Vozač koji je krećući se iz pravca Gnjilana kroz Gračanicu pokosio automobilom trinaestogodišnjaka koji je vozio bicikl a potom od siline udara oborio i dalekovod zbog čega je Gračanica ostala bez električne energije pobegao je sa lica mesta.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije da hitno pronađe i procesuira vozača koji je upravljao vozilom a meštane poziva na smirenost i uzdržanost.

„Nadamo se i verujemo da će 13-togodišnji L.P. biti dobro i da će se utvrditi sve okolnosti nesreće te da će se vozač automobila pronaći i kazniti. Ovaj nesrećni slučaj koji nije jedini ni izolovani u poslednjih nekoliko godina u Gračanici treba svima da bude opomena koliko je bezbednost u saobraćaju kroz Gračanicu ugrožena. Velika cirkulacija saobraćaja regionalnim putem kroz Gračanicu do Gnjilana dovodila su proteklih godina do brojnih incidenata ne samo učesnika u saobraćaju već i do raznih provokacija kojima su naši meštani bili izloženi. Naši apeli želja i volja kao i pronalaženje mogućnosti kroz gotov projekat da se Gračanici obezbedi obilaznica, koja bi izmestila saobraćaj iz centra Gračanice, još uvek nisu dali nikakve rezultate niti na pozitivnu ocenu i odobrenje institucija u Prištini“, kazao je Popović

Izvor: RKM, Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još