• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Preispitaćemo odluku o otvaranju ambasade Kosova u Jerusalimu

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je da je uspostavljanje diplomatskih odnosa Kosova i Izraela veoma važno, ali da će nova vlada, ipak razmotriti odluku o otvaranju ambasade u Jerusalimu, kaže se u saopštenju Samoopredeljenja.

“Što se tiče pitanja uspostavljanja ambasade Kosova u Jerusalimu, Kurti je rekao da je priznavanje i uspostavljanje diplomatskih odnosa sa državom Izrael veoma važno za Kosovo i dobra prilika za razvoj, ali lokacija gde će biti smeštena ambasada pitanje je koje će se ispitati uvidom u odlazeću vladinu dokumentaciju“, rekao je Kurti prilikom sastanka sa ambasadorom Turske u Prištini Cagri Sakarom.

Kako se navodi u saopštenju, Kurti je ambasadora obavestio i o prioritetima svoje vlade i naglasio da će se u budućnosti više posvetiti unapređenju bilateralnih odnosa Kosova i Turske.

Inače, premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozvao je Kurtija da prisustvuje otvaranju ambasade Kosova u Jerusalimu, dok turski predsednik Erdogan od nove vlade očekuje da preispita i poništi takvu odluku.

“Pored toga, drago mi je saznati za stav vaše stranke da će, ako dođe na vlast, razmotriti odluku Kosova o otvaranju ambasade u Jerusalimu. Verujem da bi bilo korisno izbeći takav korak, koji bi mogao naneti veliku štetu Kosovu“, napisao je Erdogan u svom pismu čestitke Kurtiju zbog ubedljive pobede na izborima.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još