K. Mitrovica: Albanac u pritvoru zbog napada na grupu srpskih mladića; tereti se za ubistvo u pokušaju

U incidentu koji se sinoć oko 22h dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice, jedno lice srpske nacionalnosti zadobilo je povrede nanete nožem u predelu glave.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović, povrede nožem u predelu lica i iza uha zadobio je M. M. (1987). U trenutku napada, žrtva je bila u društvu još dvojice srpskih mladića M. N. (1987) i P. Đ. (1989).

Osumnjičeni, kosovski Albanac A.S. (1997) neposredno nakon napada je uhapšen i priveden u policijsku stanicu. Određen mu je pritvor u trajanju od 48h, rekao je Radović i dodao da je utrenutku privođenja, bio vidno agresivan.

Prema izveštaju policije, do incidenta je došlo u blizini STŠ “Mihajlo Petrović Alas” kada je trojici momaka, pritrčao napadač sa nožem u ruci. Jedan od njih ga je primetio i upozorio ostale.

Povređeno lice je hospitalizovano u KBC Kosovska Mitrovica.

Radović je potvrdio da se i dalje sprovode istražne radnje od strane regionalne istražne jedinice regiona Mitrovica Sever. Osumnjičenom se stavlja na teret ubistvo u pokušaju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments