Na Kosovu oko 7.000 aktivnih slučajeva koronavirusa

Foto: Pixabay

Institut za javno zdravlje saopštio je da je ukupan broj pozitivnih slučajeva koronavirusa 67.469 slučajeva od testiranih 294.985 osoba suspektnih na virus Sars-CoV-2 i 1.582 preminulih od posledica virusa, prenosi Reporteri.

U poslednja 24 sata izlečeno je 319 pacijenata, dok je ukupan broj izlečenih od početka pandemije ukupno 58.919 slučajeva.

Broj aktivnih slučajeva je 6.968.

Institut za javno zdravlje upozorava da je porast broja novozaraženih i preminulih zabrinjavajući i direktna posledica zanemarivanja mera.

„Lekari preopterećeni u bolnicama bore se protiv ovog podmuklog i razornog virusa svom svojom profesionalnom i ljudskom snagom. NIJZ ponavlja poziv na primenu svih opštih i specifičnih mera zaštite od pandemije kovid -19“, apeluju iz NIJZK.

Naglašavaju da su preventivne mere iste sa posebnim naglaskom da pozitivne osobe treba da ostanu kod kuće kako bi sprečile širenje u porodici i zajednici.

NijZK preporučuje da se iz kuća ne izlazi bez preke potrebe, strogo zabranjuje susrete sa ljudima van porodice osim u osim u posebne svrhe, stroga zabranjuje skupove i strogo pridržavanje restriktivnih mera u javnim aktivnostima.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još