• Početna>
  • Vesti>

Vučić nakon sednice Predsedništva SNS: Pred nama je težak period, bićemo izloženi brojnim pritiscima

PredsednIk Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, u obraćanju medijima nakon sednice Predsedništva SNS da je na sasatnku analizirana politička situacija u Srbiji i istakao da je težak period pred našom zemljom kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali i Republika Srpska.

– Analizirali smo izbore na Kosovu i ono što smo zaključili jeste aposlutna dominacija Srpkse liste. Pripremali smo se i donosili zaključke, govorili smo o i o poseti Miroslava Lajčaka. Važno je da razumemo težinu pozicije u kojoj se nalazimo, naročito nakon promena u SAD. Za očekivati je zajednički pritisak EU i SAD, za, kako kažu Amerikanci, priznanju Kosova. Bićemo izloženi brojnim pritiscima – rekao je Vučić.

“Mešanje karata” u SNS

Predsednik je najavio i značajno kadrovsko “mešanje karata” u SNS i podmlađivanje stranke.

– Lično sam insistirao i rekao danas ljudima, neko će rećo da sam možda i pretereao. Rekao sam nedavno da kada da je vreme da ostavim ovo mesto kada osetim i vidim da je neko počeo da se ponaša jednako bahato kao bivša vlast. Jedan deo ljudi u našoj stranci počeo je tako se zaista i da ponaša, mnogi ne, ali moraćemo da pravimo rezove i ozbiljno podmladimo stranku – rekao je Vučić.

Nove investicije

Vučić je za početak aprila najavio novu veliku investiciju za našu zemlju.

– Verujem da ćemo početkom aprila imati najveću japansku investiciju do sada u Srbiji. Biće ij još mnogo i mislim da će to unačajno uticati na napredak Srbije, na ekonomiju, rast plata i penzija – rekao je on.

U sedištu stranke danas su, pored lidera SNS Aleksandra Vučića, bili i predsednica vlade Ana Brnabić, ali i drugi stranački funkcioneri: gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i član Predsedništva SNS Zoran Babić.

Takođe, sednici su prisustovali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, bivša ministarka pravde Nela Kuburović, bivši ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić…

Na stranačkom sastanku, kako je saopšteno, bilo je reči o situaciji na Kosovu i Metohiji nakon izbora koji su održani 14. februara, ali i poseti specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje.

Među temama za razgovor bila je i Republika Srpska, ali i predstojeći lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu.

Izvor Blic

Comments

Pročitaj još