• Početna>
  • Vesti>

Selaković sa ambasadorom Kazahstana: Potrebno jačati odnose

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje naše zemlje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.

Selaković je ocenio da nivo ekonomske saradnje ne odgovara potencijalima dve zemlje i naglasio da je potrebno jačati odnose u brojnim oblastima kao što su poljoprivreda, farmacija, građevinarstvo, transport, investicije, namenska industrija, turizam.

Istakao je i da bi za dalje unapređenje bilateralnih odnosa značajno bilo i uspostavljanje direktne avio-linije na relaciji Beograd-Nursultan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Selaković je konstatovao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i poručio da se Srbija zalaže za intenziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa Kazahstanom.

Kako je rekao, dodatni podsticaj saradnji daće i poseta ministra inostranih poslova Muhtara Tileuberdija, koja je posebno značajna obzirom da se ove godine obeležava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Selaković je zahvalio na stavu i poziciji Kazahstana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Pozvao je kazahstanske privrednike da se upoznaju sa potencijalima naše privrede i investiraju u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još