• Početna>
  • Vesti>

Petković: Neka Vam Gospod podari mir i snagu za uzvišenu misiju za koju ste izabrani

Foto Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS Petar Petković čestitao je Njegovoj Svetosti Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko – karlovačkom i Patrijarhu srpskom, G.G. dr Porfiriju na izboru za poglavara Srpske pravoslavne crkve.

“Vaša Svetosti, u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, čestitam Vam na izboru za poglavara Srpske Pravoslavne crkve. Srpski narod u Vama je dobio istinskog duhovnog oca, koji će nas voditi putem mira i ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja, u službi sveopšteg dobra i blagostanja.

Uveren sam da ćete sa trona Svetog Save, mudrim rečima, delima, razumevanjem i blagošću ispuniti srca svih vernika jevanđeljskom ljubavlju i milosrđem.

U ovim izazovnim vremenima za sve nas, posebno za Srbe na Kosovu i Metohiji, značajno je da je Vaš dosadašnji put bio put istine, na kome ste neprestano isticali potrebu za praštanjem, jedinstvom i slogom, iskazujući naglašenu brigu za naš narod u južnoj pokrajini. To će, zajedno sa Vašom mudrošću i osećajem za pravdu, Srbima na Kosovu i Metohiji biti nada i podstrek da, oslanjajući se na hrišćanske i svetosavske vrednosti koje kao narod baštinimo, ostanu i opstanu na našem stradalnom Kosovu i Metohiji”, stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

“Neka Vam Gospod podari mir i snagu za uzvišenu misiju za koju ste izabrani i neka blagoslovi i blagodaću ispuni Vašu svetu službu na mnogaja i blagaja ljeta!”, poručio je Petković.

Izvor: RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još