Demokratija na delu: Do 15h izlaznost 32 odsto

Nevladina organizacija “Demorkatija na delu” saopštila je da je do 15 časova izlaznost na parlamentarnim izborima preko 32 odsto.

Najveća izlaznost zabeležena je u Zubinom Potoku, gde je glasalo 67 odsto od ukupnog broja glasača, kao i u Zvečanu, gde je glasalo 60 odsto

Dušan Radaković iz “Demokratije na delu” ističe da je u drugim opštinama na Severu Kosova evidentirana izlaznost i preko 70 odsto.

“Što se tiče izlaznosti, na celom Kosovu je oko 32 odsto izlaznosti. Na severu Kosova je izlaznost dosta veća i ona iznosi preko 50 procenata. U ostalim opštinama zabeležena je izlaznost i do preko 70 odsto. Kako je malo otoplilo, tako su građani krenuli da masovno glasaju” rekao je Radaković.

On dodaje da je do sada prijavljeno dve neispravnosti i da izborni proces protiče bez većih problema.

“Imali smo dve ozbiljnije prijave, jednu na biračkom mestu u Tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas“ a drugu u OŠ „Sveti Sava“ ali većih nepravilnosti nije bilo. Imali smo malo problema oko dolaska biračkog odborna u podnožju Kopaonika, zbog vremenskih neprilika i velike količine snega, ali biračka mesta su otovrena na vreme. Izborni proces prolazi mirno bez većih nepravilnosti” poručuje Radaković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments