CIK dopustio glasanje s isteklim ličnim kartama

Centralna izborna komisija odlučila je da glasačima koji se pojave na konačnom biračkom spisku dozvole da glasaju sa isteklim ličnim kartama, prenosi Reporteri.

„Upravo smo obavestili opštinske izborne komisije da je CIK doneo odluku da biračima dozvoli da glasaju sa ličnim kartama kojima je istekla važnost i koji se pojavljuju na konačnim biračkim spiskovima“, rekao je portparol CIK-a Valmir Eljezi.

Među prvima koji su objavili pomenutu vest bio bio je predstavnik Samoopredeljenja u CIK Sami Kurteši tvrdi da je CIK donela odluku da građanima dozvoli da glasaju s isteklom ličnom kartom, dok s druge strane, Arbnor Kući, direktor tehničke škole “Skender Luarasi” u Suvoj Reci navodio da građanima kojima je istekla lična karta nije dozvoljeno da glasaju na tom biračkom mestu.

Direktor ovog centra Arbnor Kući rekao je da je jedini problem koji se do sada javio veći broj građana koji su želeli da glasaju sa isteklom ličnom kartom.

Međutim, prema njegovim rečima, njima nije dopušteno da glasaju, jer im po preporukama CIK  glasanje sa ličnim kartama koje su istekle nije dopušteno.

“Malom broju građana je istekla dokumentacija koju smo im po zakonu vratili jer nisu imali pravo glasa. Do 11 časova glasalo je oko 145 građana, nakon 11 sati priliv glasača je počeo da se povećava i sada imamo veći odziv građana koji žele da glasaju”, rekao je Kući.

U međuvremenu, predstavnik Samoopredeljenja u CIK Sami Kurteši, napisao je na Fejsbuku da je CIK donela odluku da građanima dozvoli da glasaju s isteklom ličnom kartom.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još