Iguman manastira Visoki Dečani: Policija filtrira izveštaje. Sramota

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da kosovska policija “filtrira izveštaje” za javnost o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, kompletne izveštaje dobijaju samo predstavnici međunarodne zajednice.

“Kosovska policija šalje samo filtrirane izveštaje medijima i na taj način sprečava javnost da sazna šta se stvarno događa. Sramota, ali uobičajena praksa na Kosovu gde vladavina zakona ne postoji”, napisao je iguman Visokih Dečana na Tviteru.

On je to naveo nakon što je objavljen izveštaj kosovske policije upućen međunarodnim misijama, da je grupa Albanaca uhvaćena u krađi arheoloških ostataka u isposnici Svetog Petra Koriškog kod Prizrena.

“Samo međunarodne misije dobijaju kompletne policijske izveštaje, dok se lažna slika navodne vladavine zakona predstavlja javnosti. Nije ni čudo što Kosovo ostaje čvorište korupcije i organizovanog kriminala s tako jednostranim pristupom zakonima i pravdi. Zašto internacionalci to tolerišu?”, napisao je Janjić.

Iguman manastira Visoki Dečani prethodno je objavio, pozivajući se na podatke kosovske policije od 4. februara, da su četiri kosovska Albanca uhvaćena da kradu arheološke ostatke u isposnici Svetog Petra Koriškog kod Prizrena.

Janjić je naveo da su oni zadržani u pritvoru, ali da je prilikom transporta u pritvor jedan od njih pobegao. Iguman Visokih Dečana istakao je da objektima Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji treba hitna zaštita.

Izvor B92

Comments