• Početna>
  • Vesti>

Crnogorci sa KiM pozivaju svoje sunarodnike da glasaju za Srpsku Listu 14.februara

Pripadnici crnogorske nacionalne zajednice koja tzv. Ustavom Kosova nije priznata u pokrajini pa samim tim nema ni zagarantovan poslanički mandat kao manjina, izaći će na predstojeće parlamentarne izbore koje su vlasti u Prištini zakazale za 14. februar.

S tim u vezi, ovim putem u ime crnogorske zajednice Kosova  i Metohije, Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ sa sedištem u Kosovu Polju, pozivaju svoje članove, simpatizere, glasače i prijatelje, da svi izađu na predstojeće pokrajinske izbore i glas daju Srpskoj listi, kao prirodno i ideološki najbližem subjektu našoj partiji i našem udruženju.

“Ista nam je vera, ista nam je Crkva, a veoma su nam slični i ciljevi sa Srpskom listom. Privremene institucije sistema nemaju osećaja za probleme Crnogoraca Kosova i Metohije, ali zato ima predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čija politika zaslužuje svaku pohvalu i zahvalnost kosovskih Crnogoraca.

Na Kosovu je do 1999. godine živelo blizu 30.000 onih koji su se nacionalno izjašnjavali kao Crnogorci. Imali su status državotvornog naroda. Danas ih tzv. Ustav Kosova ne prepoznaje čak ni kao nacionalnu manjinu, a crnogorska groblja, naročito u Metohiji su preorana, crnogorske kuće mahom spaljene, zemlja uzurpirana, velikoj većini protjeranih Crnogoraca se ne dozvoljava ni povraćaj imovine čiji su vlasnici, a kamoli povratak u pokrajinu.

Kao predstavnici Crnogoraca Kosova i Metohije na ove notorne činjenice ne želimo da ćutimo i zato dajemo podršku Srpskoj listi i predsedniku Vučiću koga jedino i priznajemo kao svog predsednika”stoji u saopštenju crnogorske liberalne stranke i Udruženja kosovskih Crnogoraca.

“Apelujemo na sve Crnogorce Kosova i Metohije, kako one koji žive u pokrajini, tako i na one koji će doći iz raseljeništva da glasaju, da svoje povjerenje, glasanjem za broj 119 na glasačkom listiću, povjere Srpskoj listi, u nadi da ćemo se uz njenu pomoć i podršku izboriti i za vlastite zagarantovane mandate u pokrajinskom parlamentu”, stoji u saopštenju.

Izvor: RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još