• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Do kraja godine sporazum sa Srbijom, uz obostrano priznanje

Kandidat za premijera Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti izjavio je da će ukoliko bude ponovo izabran, do kraja godine postići sveobuhvatni sporazum sa Srbijom, čime će se i završiti proces dijaloga uz obostrano priznanje, prenosi Koha.

“Ove godine završićemo međunarodne sporazume, završiti proces dijaloga sa Beogradom, potpuno normalizovati odnose sa susedima uz međusobno priznanje. Ova godina biće završena velikim projektima poput Vašingtonskog sporazuma i dosta drugih projekata”, rekao je Hoti tokom predizborne kampanje u Istoku.

Kako je napomenuo, on je prethodnih šest meseci na čelu Vlade koja se za poslednjih 20 godina suočila sa najtežim izazovima, ali i sa svim problemima koje su za sobom ostavile sve prehodne vlade.

“Otkrili smo da je Kosovo politički i ekonomski izolovano od najvećeg prijatelja albanskog naroda na Kosovu  Sjedinjenih Američkih Država. A, samo posle nekoliko nedelja moja vlada je dobila poziv da odemo u Belu kuću. Tamo nismo pronašli ni mape ni noževe, ništa. Pronašli smo sporazum za potpisivanje i pregovaranje koje je ojačalo državu Kosovo u međunarodnoj areni, a Vašingtonski spoarzum je rezultirao i vrlo važnim priznanjem od strane Izraela“, rekao je Hoti.

Hoti je rekao i da politički suparnici očigledno nisu spremni da se suoče sa kandidatima DSK, a nisu se ni “udostojili“ da javno iznesu svoj politički program za naredne četiri godine.

Izvor: Kosovo online / Koha ditore

Comments

Pročitaj još