KUD “Kopaonik” na Festivalu kulture u Abu Dabiju

Kulturno Umetničko Društvo  “Kopaonik” iz Leposavića od 20. januara  učestvuje na Festivalu kulture u Abu Dabiju. Naši folkloristi sa severa KiM prezentovaće igre i pesme sa prostora  južne srpske pokrajne i Srbije.

Ovo je drugo učešće KUD “Kopaonik” na jednom internacionalnom festivalu svetske kulturne baštine kao predstavnik Srbije, kaže za TV Most Đorđe Lakušić, umetnički direktor KUD,,Kopaonik” Leposavić.

“Ovaj festival je prezentacija bogate raznolikosti svetske baštine, prava inspiracija i podsticaj za širenje kulturnih vrednosti. Prate ga i drugi događaji kao što su razna takmičenja i štandovi učesnika sa raznolikom robom. Posetio nas je naš ambasador Stanimir Vukićević i poželeo uspešan nastup na festivalu. Do sada smo imali 52 javna nastupa, i ovim tempom nastavićemo do kraja festivala, 20. februara”.

Svoje utiske sa festivala prenela je Ana Radosavljević.

“Među brojnim učesnicima kao što je Jordan, Indija, Egipat, Argentina Marioko mi smo dobili tu čast da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način svojim folklorom kroz pesmu, igru i narodnu nošnju”.

Ona je uputila zahvalnost organizatorima koji, kako kaže, u svakom trenutku vode računa o njihovom zdravlju, mere bezbedosti su na izuzetno visokom nivou i u svakom trenutku se osećaju bezbedno i sigurno.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još