• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva: Nismo srećni; ne postoji uslov EU da se reši pitanje Kosova

Premijerka Srbije Ana Brnabić je istakla da nije srećna zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa između tzv. Kosova i Izraela.

“Nismo želeli da se ovo nađe u Vašingtonskom sporazumu. Očigledno da je pritisak SAD bio mnogo jači. Videćemo kako će se ponašati druge države, pogotovo muslimanske u odnosu sa privremenim prištinskim vlastima”, smatra Brnabićeva.

Ona ističe da ne postoji uslov od Evrope da se pitanje KiM reši tokom 2021. godine.

“Mislim da rešenje pitanja nije vremenski oročeno, ali svakako da Evropa očekuje neki sporazum o normalizaciji pre pristupa EU. Evropa ne želi da uvozi probleme”, poručila je.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nije krila zadovoljstvo nakon današnje posete predsednika Srbije Francuskoj.

“Rekla bih da je ovo izuzetno važna poseta i da je odlično prošla. Dve stvari su posebno važne. Prva je da smo videli lično prijateljstvo između dvojice predsednika, a druga stvar je da će predsednik Makron ponovo posetiit Srbiju”, poručila je.

Kaže da fokus u Srbiji ostaje na masovnoj vakcinaciji stanovništva.

“Mi sada imamo 463.000 ljudi vakcinisanih i oko 10.000 koji su revakcinisani. Danas smo dobili još jednu količinu Fajzerovih vakcina. Vodimo danonoćne razgovore sa proizvođačima. Nastavljamo kampanju masovne imunizacije”, zaključila je.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još