• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 19 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 2.080 osoba

U poslednja 24 sata na koronavirus testirano je 13.488 uzoraka, od kojih je 2.080 pozitivno.

Preminulo je 19 pacijenata, ukupno 3.924 od početka epidemije.

Hospitalizovano je 4.379 osoba, od kojih je na respiratorima 168.

Širom zemlje nastavljena je masovna vakcinacija građana. Od danas na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv e-Uprave sa terminom vakcinacije. Za vakcinaciju građani se i dalje prijavljuju preko portala e-Uprave. 

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da nema potrebe da se stvaraju gužve i redovi i da građani treba da dolaze na vakcinaciju u zakazanom terminu.

“Zaista nema potrebe da se stvaraju gužve i redovi i zbog javnog zdravlja i zbog situacije koja bi mogla da pogorša epidemiološku situaciju. Država želi da sprovede imunizaciju onako kako smo i počeli po prioritetima, od toga nećemo odustati, ali da se zna red i da poštujemo epidemiološke mere”, poručio je Đerlek. 

Ističe da stižu nove količine vakcina, kao i da će ih biti dovoljno. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je jutros da je u Srbiju stiglo još 10.000 vakcina protiv koronavirusa.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, dr Goran Stevanović, izjavio je da se po broju novoobolelih vidi da je situacija sa koronavirusom nešto mirnija, što omogućava da se ozbiljno razmišlja o smanjenju kapaciteta u kovid bolnicama.

Najavio je da će uskoro u svim bolnicama biti formirane ekipe za vakcinaciju.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još