• Početna>
  • Vesti>

Obeležavanje školske slave ove godine skromno, uz slavski kolač i poklone za đake

Školska slava – parznik Svetog Save, ove godine će zbog nepovoljne epidemiološke situacije biti obeležena skromnije nego inače. U razgovoru sa direktorima mitrovačkih škola, saznajemo da neće biti uobičajenog okupljanja i masovnih priredbi. Savindan je nenastavni ali radni dan, a s obzirom na to da ove godine neće biti organizovanih programa, đaci će ga provesti kući.

OŠ “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici škola sa dugom tradicijom i najvećim brojem đaka na Kosovu i Metohiji, slavi i školsku slavu i imendan, pa je svake godine u ovoj obrazovnoj ustanovi najsvečanije. Ove godine, međutim, neće biti velikog okupljanja, ali slava će biti obeležena rezanjem slavskog kolača.

” Naša škola obeležiće školsku slavu u skladu sa uputstvima koje smo dobili od naše Školske uprave i resornog ministarstva, poštujući sve epidemiološke mere, mere prevencije i zaštite dece, jer nam je to u ovom trenutku najvažnije” rekao je za Radio Kosovska Mitrovica direktor ove prosvetne ustanove Miodrag Jovanović.

Prema njegovim rečima, rezanje slaskog kolača će biti obavljeno u 10 i 30.

Đacima nižih razreda osnovnih škola u Kosovskoj Mitrovici biće sutra uručeni paketići, poklon Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Prema Jovanovićevim rečima, sutra će paketiće simbolično uručiti prvacima, a ostali đaci će ih dobiti do kraja nedelje.

I u OŠ “Branko Radićević” ove godine će izostati tradicionalni kulturno-umetnički program povodom praznika Svetog Save, ali će deci u prepodnevnim satima, biti podeljeni pokloni. Direktor ove škole Ivan Zaporožac, kaže da će deca dolaziti po grupama, u skladu sa merom zabrane okupljanja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica, arhiva

Comments

Pročitaj još