• Početna>
  • Vesti>

Dodeljeni Svetosavski paketići mališanima PU “Naša radost” u Leposaviću

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima i predstavnici opštine Grocka obišli su decu u Predškolskoj ustanovi “Naša radost“ i povodom Svetog Save uručili im slatke paketiće.

“Imamo izuzetnu saradnju, ne samo sa opštinom Grocka već i sa mnogim gradovima i opštinama kako iz centralne Srbije, tako i sa prostora Autonomne Pokrajine Vojvodina. Sam njihov dolazak da budu sa nama ovde uoči sutrašnjeg praznika Svetog Save mnogo više znači nego bilo koji poklon, ali svakako ovoj dečici znače ovi slatki paketići.

Naravno, tu su i naši prijatelji iz mnogih gradova, mnogih opština iz čitave Srbije i Republike Srpske.

“Država Srbija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju ove godine već je obezbedila i u saradnji sa opštinom uručila slatke pakete za predškolce u sve tri predškolske ustanove u Leposaviću, Lešku i Sočanici. Imali smo i božićne i novogodišnje paketiće koje je obezbedila naša bratska opština Stara Pazova, koju predvodi naš veliki prijatelj Đorđe Radinović”, rekao je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

“Svoj deci, učenicima i prosvetnim radnicima srdačno čestitam šlolsku slavu Savindan, sa željom da istraju na putu vaspitanja i obrazovanja u duhu svetosavlja jer jedino je to pravi način da dostojno nastavimo prosvetiteljske tradicije koje je započeo Sveti Sava”, istakao je predsednik Todić.

Danas smo doneli oko 500 paketića, 300 ostavljamo u predškolskoj ustanovi u Leposaviću, 85 paketića šaljemo u opštinu Novo Brdo Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, a 110 paketića šaljemo u Kosovsku Kamenicu, gde ćemo ih podeliti našim najmlađim sugrađanima. Opština Grocka će narednih godina nastaviti da pomaže srpske sredine na Kosovu i Metohiji, sve u skladu sa politikom koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić, naveo je Milenko Bukvić iz opštine Grocka.

“Mi smo kao ustanova veoma zadovoljni što su u ovim momentima epidemije mislili na nas i došli da nas posete. Naši mališani poklon paketiće ne dobijaju prvi put, u ovoj godini su dobili poklon paketiće od predstavnika opštine Leposavić i Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, rekla je direktor PU “Naša radost“ Zorica Jovanović.

Deca iz PU “Naša radost“ su za predstavnike opštine Leposavić i goste iz opštine Grocka priredili prigodan kulturno-umetnički program povodom obeležavanja Svetog Save.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još