• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ako neko hoće da menja Vašingtonski sporazum, prvo mora da razgovara sa Srbijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom, prenosi Tanjug.

Upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Rikera, na kojem su najavljene promene Vašingtonskog sporazuma, Vučić je kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evropljani, ili Nemci.

“Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta“, naglasio je on.

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

“Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima“, istakao je srpski predsednik.

Vučić: Priznaću Kosovo “transcendentalnom meditacijom”

Vučić je odgovarajući na optužbe funkcionerke Narodne stranke Sande Rašković-Ivić da će on priznati Kosovo, ali da to neće učiniti ni pismeno, ni usmeno, rekao da će to verovatno učiniti “transcendentalnom meditacijom”.

“Šta da odgovaram? Bio je pun mesec juče, ko zna kakvo je to čudo bilo? Vidite da su svi juče bili u nekom čudnom stanju. Ovaj se pojavjluje kao istraživač javnog mnjenja, a pogledajte mu procente ima 110 odsto”, rekao je Vučić.

Inače, juče je lider SSP Dragan Ðilas predstavio istraživanje javnog mnjenja, ali nije naveo koja agencija ga je radila, a u kojem stoji da Vučić ima manju podršku nego što se misli.

“Je l’ ste videli, ima 110 odsto, toliko je taj amater, koji mu je to piskarao i lupetao gluposti na tom papiru. Napisali da ima 110 odsto. Nisu umeli da izračunaju do 100 odsto, nego ima 110 odsto, da bi nekako izračunali kako mogu da me pobede”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se još jednom osvrnuo na izjave Rašković-Ivić.

“Rašković sad kaže da će Vučić da prizna Kosovo, ali neće ni verbalno, ali ni pismenim putem, kako ću da uradim, ne znam”, dodao je Vučić.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još