• Početna>
  • Vesti>

Preminula još 23 pacijenta, koronavirusom zaražena još 1.881 osoba

Prema poslednjem preseku, u Srbiji su od posledica kovida 19 preminule još 23 obolele osobe, a zabeležen je 1.881 novi slučajeva zaraze. Na respiratoru je 195 pacijenata. Testirano je 11.725 osoba.

Više od 175.000 građana putem portala e-Uprave izrazilo je interesovanje za vakcinaciju. Polovina prijavljenih je iz Beograda, a oko 50.000 građana želi da primi bilo koju vakcinu.

Osim prijavljivanja preko e-Uprave, građani od danas mogu da interesovanje za vakcinaciju iskažu i putem kol-centra.

Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu navodi za RTS da je prijavljivanje preko portala e-Uprave sigurno najkomforniji, najbrži, najefikasniji i najprecizniji način, ali da su svesni da ipak postoji deo stanovništva koji voli da to uradi telefonom.  

“Tako da smo zajedno sa ‘Telekomom Srbije’ organizovali veliki kontakt centar koji je počeo da radi jutros u osam sati. Građani pozivanjem broja 0800 222 334 mogu da pozovu kontakt centar i da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19”, navodi Jovanović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, primila je drugu dozu Fajzerove vakcine protiv koronavirusa.

Ana Brnabić je revakcinisana na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, gde je primila i prvu dozu vakcine, 24. decembra, kao prva u Srbiji, ali i kao prva premijerka u Evropi. 

“Verujem u vakcinu i naše institucije. Pozivam građane da učine isto, jer zajedničkim snagama možemo da pobedimo kovid 19”, poručila je premijerka na svom instagram profilu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još