• Početna>
  • Vesti>

Petković danas u obilasku poplavljenih područja na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama, na Kosovu i Metohiji.

Petković će najpre obići domaćinstva u opštini Kosovska Kamenica. U selu Berivojce, na mestu gde je bujica odnela put, Petković će razgovarati sa meštanima koji su u toku poplava ostali i bez električne energije. Nakon toga, Petković će se u selu Donje Močare sastati sa meštanima kojima je bujica odnela most. Pri tome su trideset četiri domaćinstva ovog sela ostala odsečena od ostalog dela Kosovske Kamenice. U Ranilugu, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će obići devetočlanu porodicu Ristić i šestočlanu porodicu Tomić, čija su domaćinstva pretrpela velike štete u poplavama.

Nakon Kosovske Kamenice, Petković će boraviti u opštini Gnjilane, gde će najpre u Šilovu, posetiti porodice Kostić i Božanović sa kojima će ragovarati o potrebnoj pomoći, nakon šteta koje je ostavila poplava.

U selu Lepina, u opštini Lipljan, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posetiće porodicu Ničić, koja je pretpela velike štete nakon poplava. U selu Ugljare, Petković će obići poplavljena područja u ulicama Đure Jakšića i Fruškogorskoj.

U nastavku dana, predviđeno je da u Gračanici, u ulici Stefana Dečanskog, Petković razgovara sa građanima i upozna se sa trenutnim problemima sa kojima se suočavaju nakon povlačenja vode. Potom će u selu Donja Gušterica, Petković obići višečlanu porodicu Savić, sa kojom će razgovarati o problemima koji su nastali nakon povlačenja vode.

U opštini Kosovo Polje, Petković će obići poplavljeno selo Kuzmin, u kome su poplave ostavile velike posledice.

U 17 sati, Petar Petković će obići opštinu Zvečan i porodicu Zdravković u Velikom Rudaru kojoj su obe kuće sa okućnicom poplavljene, kao i plastenici. U Grabovcu, Petković će posetiti porodicu Časlava Živkovića i druge porodice iz iste ulice. Pored poplavljenih kuća, predviđen je i obilazak poplavljenih plastenika Udruženja „Majka devet Jugovića”, koje snabdeva Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

U Velikom Rudaru planirane su izjave za medije.

Iz Kancelarije za KiM napominju da će sve navedene aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti sprovedene u skladu sa propisanim epidemiološkim merama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još