EK: Pozicija EU o statusu Kosova je poznata i nepromenjena

Povodom jučerašnje video-objave audio-video službe Evropske komisije u kojoj je Vjosa Osmani potpisana kao “vršilac dužnosti predsednika Republike Kosovo” u Komisiji za “Tanjug” kažu da je greška “ispravljena” i sporni tvit “obrisan”, a kada je reč o “statusu Kosova pozicija EU je dobro poznata i ostaje nepromenjena”.

“Pozicija EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena”, navodi se u saopštenju koje je portparolka Komisije, Ana Pisonero, dostavila Tanjugu.

Ranije sinoć na Tviteru je objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis.

Na to je sinoć reagovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori “kada je to EU zvanično priznala Kosovo” i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao “suvišan”.

Zahtev da se zvanično odredi povodom statusa Kosova i najave jedne od njenih službi Evropskoj komisiji je uputio i Tanjug.

Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao “v. d. predsednice Kosova”, uz fusnotu pored reči Kosovo.

Izvor i foto: RTS, Tanjug

Comments