• Početna>
  • Vesti>

Petković uručio sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Donjoj Gušterici

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković uručio je Domu zdravlja u Donjoj Gušterici sanitetsko vozilo za potrebe ove zdravstvene ustanove, koje je opremljeno svim potrebnim aparatima.

„Zdravstveni radnici su u prethodnoj godini podneli veliki teret u borbi protiv koronavirusa i zbog toga država Srbija čini sve da i ovde i na drugim mestima pomogne zdravstveni sistem .Ova 2021. godina biće godina gde ćemo dodatno da jačamo kao što je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić zdravstveni sistem Republike Srbije, jer smo videli da ono što je najvažnije jeste zdravlje ljudi. Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju je poklonila sanitetsko vozilo koje je već u upotrebi . Ovo je još jedna prilika da ponovimo da su odobrena sredstva od šest miliona evra za izgradnju nove bolnice, koja će biti sagrađana iz temelja u Gračanici. Ova suma je tri puta veća od prvobitne od dva miliona evra što dovoljno govori da država Srbija i Aleksandar Vučić vode računa o narodu na KiM. Činimo sve da ojačamo zdravstveni sistem u centralnoj Srbiji i isto činimo i ovde i na KiM, ne praveći razliku kada je u pitanju kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i ovde u Gračanici ili u zdravstvenom centru u Gnjilanu i u svim domovima zdravlja širom Kosmeta. Država Srbija nastavlja da pomaže svoj narod i vodi računa jer je stalo do svakog našeg čoveka i zato smo mi danas ovde sa vama“, rekao je Petković.

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Zvonko Stašević zahvalio se Kancelariji za Kosovo i Metohiju za donaciju koja je već u upotrebi, posebno sada kada je najpotrebnije u borbi protiv koronavirusa.

„Kao i mnogo puta do sada naša država Srbija je i danas sa nama.Mi smo veoma zahvalni što država pokazuje da brine o svom narodu na KiM.Ova današnja poseta znači svima ovde.Zdravstveni sistem funkcioniše veoma stabilno i sve ono što je potrebno kada je prisutna pandemija koronavirusa.Zdravstveni radnici su pokazali veliku volju i srčanost u pružanju zdravstvenih usluga koji su bili zaraženi koronom ne brinući za svoje živote i sa jedinim ciljem da dođu do izlečenja i da se spase što više života“, rekao je prof.dr Lazić.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još