U novogodišnjoj noći u Gračanici rođena devojčica

Ako je prethodna godina bila za zaborav, možemo reći da je Nova 2021. godina u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu počela na najbolji mogući način. Naime, uoči ponoći u ginekološkoj bolnici u Gračanici rodila se lepa i zdrava devojčica. Ginekolog-akušer dr Zorica Marković istakla je da su uvek srećni kada godina započne sa većim brojem rođenja u našim sredinama.

“Dobili smo devojčicu koja je teška 3 kilograma i 800 grama, porođaj je dobro prošao i beba i majka su u odličnom stanju. Svi smo mnogo radosni jer godina počinje sa većim natalitetom. Očekujemo da će se danas roditi još jedna beba, a imamo i veliki broj trudnica koje čekaju porođaj tako da će početak ove godine biti pun novorođenih beba”, rekla je za RTV Gračanica dr Marković.

Najčešća želja koju su Srbi na ovim prostorima razmenili sa najbližima je uglavnom da se ne ponovi stara 2020. godina i da svaku narednu dočekujemo u mnogo boljim uslovima za naš narod na Kosovu i Metohiji.

U novogodišnjoj noći policija i druge nadležne službe na ovom području kontrolisale su sprovođenje epidemijskih mera, koje su se, kako kažu, u opštini Gračanica uglavnom poštovale.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još