• Početna>
  • Vesti>

U porodilištu u Pasjanu za proteklih šest godina rođene 623 bebe

I pored otežanih uslova za rad, koji su izraženi zbog pandemije koronavirusa, u porodilištu u Pasjanu, u Zdravstvenom centru Gnjilane i ove, kao i prošle  godine rođeno je  140 zdravih  beba, potvrdio je za Rtv Puls direktor te ustanove dr Zoran Perić.  

“Na svu sreću i dobru organizaciju ovdašnjih lekara, obavljen je isti broj prorođaja kao i 2019.godine. Rođeno je 140 beba, što je veliki uspeh za naš tim” kaže  dr Zoran Perić.

Zahvaljujući stručnom timu lekara i strožim merama uvedenim od početka pandemije, u ovom porodilištu do sada nije bilo pozitivnih porodilja na kovid 19 niti zaraženih beba,  ističe zadovoljno direktor Perić.

“Sve je organizovano vrlo profesionalno: svaka porodilja pre nego što uđe u porodilište, bez obzira da li je u pitanju lečenje ili porođaj, uzimaju se uzorci koji se na testiranje šalju u Kosovsku Mitrovicu”.  

Inače, u  porodilištu u Pasjanu, od kada je otvoreno  u januaru 2015.godine,  svetlost dana ugledale su ukupno 623 bebe. Nadamo se da će ih narednih  godina biti sve više što bi značilo i opstanak srpske zajednice na vekovnim ognjištima.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još