• Početna>
  • Vesti>

Vučić na novogodišnjoj konferenciji: Ambiciozni planovi za sledeću godinu

Najvažniji interes Srbije u predstojećoj godini je očuvanje mira i stabilnosti, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana i pobeda nad korona virusom, a treći – dalje poboljšanje životnog standarda, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Ono što je prioritetni interes Srbije u predstojećoj godini je da, uprkos teškim i složenim, i međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuvamo u potpunosti mir i stabilnost u regionu i našoj zemlji, uz očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa”, rekao je Vučić na novogodišnjoj pres konferenciji.

Vučić: Primiću neku od sledećih vakcina koje budu odobrene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će primiti neku od sledećih vakcina protiv korona virusa koju odobre srpske zdravstvene vlasti, navodeći da mu je svejedno koja će to vakcina biti, jer ima poverenje u odluke naših zdravstvenih organa.

Vučić je to rekao na novogodišnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje novinara kineske televizije koji ga je pitao koju vakcinu će primiti i da li će to možda biti vakcina kineske kompanije Sinofarm, sa kojom Srbija, između ostalih, pregovara.

Vučić: Saradnja s Kinom izuzetna

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je danas da je saradnja Srbije sa Kinom izuzetna i da veruje da će takva biti i u budućnosti.

“Zahvalan sam predsedniku Si Ðinpingu na ogromnoj pomoći Srbiji i verujem u odličnu saradnju sa Kinom i u budućnosti”, rekao je Vučić na novogodišnjoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara kineske televizije.

Vučić: Smrt kapetana Vranića veliki gubitak za Srbiju

Veliki je gubitak za Srbiju smrt kapetana Svetislava Vranića, koji je avionom Er Srbije dovozio medicinsku pomoć iz Kine na početku epidemije korona virusa, od čijih posledica je nedavno preminuo, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je na novogodišnjoj konferenciji za novinare ponovo uputio saučešće porodici i istakao da je Vranić bio čovek fantastične energije, za kojeg su svi imali samo reči hvale.

Vučić o najgorim momentima 2020: Korona, pa korona i korona

Tri najgore stvari u 2020. koje bih izdvojio su: korona, korona i korona, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, na pitanje koja su po njemu tri najbolja i tri najgora momenta ove godine.

“Loše stvari su korona, što smo izgubili mnogo divinih dobrih ljudi, zatim korona, što nam je ekonomski rezultat značajno lošiji kakav je mogao da bude, i korona zato što smo uništili normalan život kako našim starima, tako i mladima. Našim starima koje smo vezali za kuću, a mladima što nisu imali slobodan život kakav smo imali svi drugi u mladosti, zbog mera koje sve vreme donosimo”, rekao je Vučić.

Očekivali smo da CG promeni odluku o proterivanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd očekivao da Crna Gora promeni odluku o proterivanju srpskog ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića i da će još sačekati da vidi kakva će odluka da bude.

Mnogi su, kaže, očekivali da će Crna Gora, posle promena u vladi, promeniti i svoju odluku u odnosu prema nezavisnosti Kosova i Prištini, ali on nije.

Vučić: Nove doze Fajzera u januaru, pregovaramo sa svima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Srbiju 4, 11, 19. i 25. januara stići još po oko 20.000 doza vakcine kompanija Fajzer i Biontek protiv korona virusa.

Vučić je na novogodišnjoj konferenciji rekao da Srbija pregovara i sa drugim proizvođačima vakcina sa zapada, među kojima su Moderna, koja vakcinu može isporučiti tek krajem sledeće godine, te AstraZeneka, Dzonson i Dzonson…

Vučić: Vlada u teškim uslovima dobro radila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je vlada u teškim uslovima ostvarila dobre rezultate, iako uvek može bolje.

Vučić je, upitan kako ocenjuje rad vlade u ova dva meseca, kazao da nikada nije zezleo da kritikuje vladu kao što neki kritikuju ni zbog čega.

Ja na tv predstavljao stranu sa 40 odsto, oni bi isto sa 5

Na konstataciju da ga optužuju da se “šetao” po televizijama dok je bio u opoziciji, a da današnja opozicija nema pristup televizijama, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da tu samo jedna stvar fali – da je on na televizijama tada predstavljao stranu koja je imala 35 – 40 odsto glasova, o današnja opozicija, zajedno ni celih pet, šest odsto.

“Bolje da ne čitam brojeve najnovije… Samo je to mala razlika – neko je imao 40 odsto, neko sada ima dva, tri, a hoće da bude predstavljen kao oni koji imaju 55 odsto”, rekao je Vučić i dodao: “Ali, šta da radite, to je valjda tako… izgleda kada neko ima mnogo para i medija u vlasništvu, misli da može da radi šta god hoće”.

Dijalog ide-oni me nazivaju izdajnikom,ja odgovaram rezultatima

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da su njega politički protivnici “oslobodili” obaveze da učestvuje u dijalogu sa opozicijom, jer su oni ti koji ne žele da razgovaraju sa njim.

“Dijalog imate u društvu svaki dan. Dijalog je kada za mene svakoga dana kažu da sam izdajnik, psihopata, ludak.. a ja to odgovorim time što razgovaram sa Si Ðinpingom da će ćemo da rešimo Železaru i Bor, pa ih rešimo, pa dovedemo japanske fabrike u Zrenjanin ili Inđiju. To je dijalog. Svako razgovara na som nivou”, rekao je Vučić na pitanje da li će biti dijaloga vlasti i opozicije, kada i hoće li učestvovati.

Vučić: Prekršili sporazum deljenjem lekova?Ima li razuma?

Srbja nije prekršila nijednu tačku Briselskog sporazuma deljenjem lekova i vakcina i čekamo neka bolja vremena kada neki razumni ljudi budu želeli da razgovarju o stvarnim kompromisima, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom žalbi Prištine zbog vakcina za KiM.

Vučić je, odgovarajući na optužbe Meljize Haradinaj, upitao da mu pročitaju tačku Briselskog sporazuma koju je prekršio Beograd.

Vučić: Prosečna plata do kraja 2021. biće 570 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, predstavljajući planove za 2021. godinu, da će prosečna plata u javnom sektoru krajem te godine dostići 560 ili 570 evra, a penzija oko 270 evra.

“Naši planovi su veliki i ambiciozni bez obzira na težinu političke i zdravstvene krize i na međunarodnom i na regionalnom planu”, istakao je Vučić dodajući da je cilj da se ostvari rast BDP-a od šest odsto u 2021.

Vučić: U januaru vakcinacija lekara i medicinskih radnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi tokom janara trebalo u Srbiju da stigne još 76.000 ili 77.000 Fajzerovih vakcina i najavio da bi u januaru trebalo da bude vakcinisan najveći deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu.

“Na svakih nedelju dana, od 4. do 25. januara stizaće fajzerove vakcine u našu zemlju i plan je da odmah posle vakcinacije u staračkim domovima pređemo na one koji rade u kovid sistemu, koji nisu preležali koronu odnosno nemaju antitela”, rekao je Vučić na Novogodišnjoj konferneciji za medije.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još