Arlovu zabranjen ulaz na teritoriju Kosova i Metohije

Predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM, Miloradu Arlovu, kosovska policija danas je zabranila ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

„Danas mi je kosovska policija, bez ikakvog obrazloženja, na administrativnom prelazu Jarinje zabranila ulazak na teritoriju Kosova i Metohije“, rekao je Arlov za TV Most u telefonskom razgovoru.

„Rečeno mi je da je Agencija AKI zabranila moj dolazak na KiM“, rekao je Arlov i naglasio da je njegova poseta bila humanitarnog karaktera. 

Kako je istakao, planirana je podela paketića i stipendija, kao i obilazak Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.

„Uprkos mom nedolasku, 150 paketića namenjenih deci Dnevnog centra, biće im sutra uručeni . Na administrativnom prelazu Jarinje, na srpskoj strani, podelićemo stipendije za petoro dece koje Odbor stipendira“, istakao je Arlov i izrazio žaljenje što ove godine neće moći da obiće decu koju inače, svake godine obilazi i izmami im osmeh novogodišnjim poklonima.

„Odbor će i dalje nastaviti da radi, još jače u pomoći srpskoj deci i srpskom narodu na KiM. U narednih nekoliko meseci biće završen i Centar koji će deci iz Udruženja „Podrži me“ biti druga kuća“, istakao je Arlov.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još