• Početna>
  • Vesti>

Dačić sa ambasadorom Irana o Kosovu i Metohiji, ekonomiji, daljoj saradnji..

Beograd, 25. decembra 2020 - Predsednik Narodne skupstine Ivica Dacic primio je danas ambasadora Irana u Srbiji Rasida Hasana Pura, koji je istakao podrsku Irana u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i njihovo zalaganje za postovanje principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta. TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA/ fotografija niske rezolucije/ mn

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Irana u Srbiji Rašida Hasana Pura, koji je istakao podršku Irana u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i njihovo zalaganje za poštovanje principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Sagovornici su se složili da su odnosi dve zemlje dobri i da treba nastaviti njihov dalji razvoj, te da postoji prostor za unapređenje saradnje posebno u oblasti ekonomije i poljoprivrede, saopštila je Narodna skupština.

Ambasador Hasan Pur čestitao je stupanje na novu dužnost predsedniku Narodne skupštine i preneo pozdrave novog predsednika parlamenta Irana Mohamed Bager Halibafa.

Dačić je zahvalio na čestitkama i izrazio spremnost da na novoj funkciji nastavi saradnju sa Iranom kroz jačanje parlamentarne saradnje.

Izvor RTV

Comments

Pročitaj još