• Početna>
  • Vesti>

Predstavljeni zahtevi za uslovno puštanje Gucatija iz pritvora

Advokati Džonatan Elistan Riz i Hju Bouden poslali su Specijalnom sudu zahtev, koji ima 34 tačke, u kome traže uslovno puštanje na slobodu lidera ORV OVK Hisnija Gucatija, prenosi Ljajmi.

Posle zamenika predsednika ORV OVK Nasima Haradinaja, šef ove organizacije Hisni Gucati takođe je podneo zahtev za uslovno puštanje iz Haga.

Poput Haradinaja, advokati Gucatija predložili su neke uslove kako bi ubedili pretpretresnog sudiju da donese pozitivnu odluku o njihovom zahtevu. Ovi uslovi koje su predložili branioci Gucatija malo se razlikuju od uslova Nasima Haradinaja, navode Ljajmi.

Advokati predlažu da se sporazumom o uslovnom puštanju Gucatiju zabrani ulazak u Prištinu. Predloženo je da Gucati živi van Kosova, u trećoj zemlji, u kući koja pripada njegovim rođacima.

Imaće samo jedan elektronski komunikacioni uređaj, čijim detaljima će pristupiti Specijalizovano tužilaštvo.

Gucati će živeti van Kosova. Boraviti i spavati svake noći u naznačenom domu u trećoj državi…Ova kuća pripada njegovom rođaku, a u njoj živi i njegova porodica.

Pored gore navedenih, Gucati je predložio još nekoliko uslova, koje je redigovala administracija Specijalnog suda.

Gucatijevi branioci smatraju da su ovim uslovima njihovom klijent postavljena dovoljna ograničenja, putem kojih mu je zabranjen bilo koji oblik pristupa poverljivim dokumentima Specijalizovanog tužilaštva.

Stoga su advokati zatražili da se održi ročište na kojem će se razmatrati argumenti izneti za uslovno puštanje Gucatija.

Ročište bi trebalo da se održi pre 27. decembra.

Izvor: Kosovo online / Ljajmi.net

Comments

Pročitaj još