• Početna>
  • Vesti>

Sud u Prištini sutra odlučuje o Bačeviću, koga terete za ratni zločin

Sednica na kojoj će se odlučivati o slučaju Svetomira Bačevića, koji je juče uhapšen u Peći i sproveden u pritvorsku jedinicu u Prištini, biće održana sutra, potvrio je za Kosovo Onlajn advokat Dejan Vasić koji se danas u Prištini imao susreo sa Bačevićem.

“Danas sam obavio razgovor sa specijalnim tužiocem vezano za predmet Svetomira Bačevića i informisan sam da postoji sumnja da je gospodin Bačević izvršio krivično delo ratni zločin i tužilac je predložio sudu da mu se odredi pritvor. Sutra od 9:30 pred Osnovnim sudom u Prištini biće održana sednica na kojoj će se odlučivati o meri pritvora”, rekao je Vasić.

Vasić se danas susreo sa Bačevićem i prenosi da je on stabilnog zdravstvenog stanja.

“Ja sam uspeo da se vidim sa njim i obavim razgovor u pritvorskoj jedinici policijskog zatvora u Prištini, gde sam informisan pre svega o njegovom zdravstvenom stanju. On je stabilno, redovna terapija koju on prima dodeljena mu je od strane pritvorskog lekara i on je sa te strane zbrinut”, kaže Vasić.

Branilac je takođe napomenuo da je Bačević potpuno siguran u svoju nevinost.

“Bačević je u dobrom i stabilnom mentalnom zdravlju, sasvim je ubeđen u to da apsolutno ništa loše nije učinio i sutra ćemo videti koje su to radnje i optužbe koje se njemu stavljaju na teret i sa kojim dokazima tužilac to može da potkrepi”, istakao je Vasić.

Takođe dodaje da će se nakon sutrašnje sednice znati i da li će Bačević ostati u pritvoru.

“Na sutrašnjem sastanku u zavisnosti od toga kako sudija proceni osnovane sumnje Specijalnog tužioca, on će odrediti pritvor za Bačevića ili će ga osloboditi”, zaključio je Vasić.

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su juče u Peći Svetomira Bačevića, raseljeno lice iz Belog Polja koji trenutno živi u Gornjem Milanovcu, nakon što je došao da bi regulisao lična dokumenta i obišao svoje imanje.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još