• Početna>
  • Vesti>

Poziv za učešće u projektu “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

Banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji danas je uputio molbu svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj za učešće u, devetom po redu, projektu “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Rok za odgovor o učešću je 15.februar 2021.godine do Sretenja gospodnjeg. Dopis ćemo uputiti i Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske kada dobijemo odgovor od lokalnih zajednica. Uvažićemo mišljenje i preporuku zavoda za zdravsvo i institucija koji brinu o zdravlju u Republici Srpskoj”, navedeno je u saopštenju Odbora.

Realizacija projekta predviđena je u drugoj polovini juna, uoči Vidovdana ili drugoj polovini avgusta, posle Preobraženja, kako situacija bude dozvoljavala, ističe se u saopštenju.

“Svesni smo problema sa virusom korona koji je poklopio cijelu planetu. Ali mi nećemo i ne smemo prestati sa našim projektima, naročito sa ovim koji traje već skoro deceniju koga smo započeli još 2012.godine. Odbor za vreme pandemije još intezivnije radi u svim projektima na humanoj pomoći Kosovu i Metohiji”, rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

On je podsetio da je ove godine trebalo da bude realizovan deveti projekat, ali je zbog pandemije odložen.

“Nadamo se da ćemo se izboriti sa ovom pošasti, jer smo svi u istom problemu. Zato hoćemo da se pripremamo kao da će biti sve kao je bilo proteklih godina u želji da uspemo i da srpska deca na Kosovu i Metohiji znaju da ih ne zaboravljamo. U proteklih osam godina u 28.lokalnih zajednica po sedam dana boravilo je kod svojih vršnjaka iz Srpske oko 4.500 dece u pratnji oko 400 prosvetnih radnika sa Kosova i Metohije”, rekao je Arlov.

Arlov je najavio da će među školskom decom biti i mladi sa teškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Severne Mitrovice.

“Verujemo da će mnoge lokalne zajednice Srpske, kao i proteklih godina, preko svojih osnovnih škola prihvatiti našu molbu i podržati ovaj veliki projekat koji je povezao Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku. Projekat koji je isključivo humanog karaktera i takav želimo da ostane bez politike”, rekao je Arlov.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još