Preminuo profesor Milorad Borzanović

Profesor Milorad Borzanović preminuo je u Beogradu u 61. godini od posledica zaraze koronavirusom. Doktor Borzanović bio je načelnik odeljenja Preoperativne pripreme Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Ugledni kardiolog Milorad Borzanović rođen je 13. maja 1960. godine u Prizrenu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet, specijalističke i doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Bio je profesor interne medicine Medicinskog fakulteta  u Kosovkoj Mitrovici i Beogradu.

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svetu.

Doktor Miško Borzanović ostaće upamćen među kolegama, prijateljima, i onima koji su ga poznavali kao čovek koji je na lekarski poziv gledao kao na ličnu misiju da pomogne svima koji  mu se obrate za pomoć.

Neposredan, srdačan i posvećen pacijentima, human i drag čovek, neki su od opisa u brojnim porukama na društvenim mrežama gde se od dr Miška Borzanovića opraštaju prijatelji, pacijenti i njegovi studenti.

Iza sebe je ostavio suprugu, i dvoje dece.

Izvor: RTS, Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Print Scr

Comments