• Početna>
  • Vesti>

Udruženje porodica ubijenih na KIM neće Olenika za zastupnika

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštilo je danas da advokat Aleksandar Olenik nema podršku Udruženja za zastupanje srpskih žrtava u postupcima koji se vode protiv čelnika OVK u Hagu.

“Čovek koji bez osnova tvrdi da je bio genocid u Srebrenici, koji negira srpske žrtve, koji je tužio srpskog ministra zbog reči Šiptari, ne može da zastupa srpske žrtve, jedino može da zastupa ubijene UČK-ovce”, navodi se u saopštenju ovog Udruženja.

Iz udruženja podsećaju da i sami koriste termine “šiparski teroristi ii zločinci”, pa ukazuju da Olenik može da tuži i njih.

Olenik je registovani zastupnik žrtava u Imeniku branilaca i zastupnika Specijalizovanih veća Kosova, što znači da će, ukoliko bude angažovan, moći da zastupa prava žrtava pred tim sudom.

Udruženje u saospstenju dodaje da Ima dokaze za zločine Klečka, Belaćevac, Radonjić jezero, Likovac, Lapušnik-1998.godine, koje, kako se navodi u saopštenju, Specijalno tužilaštvo za ratne zločine ignoriše, kao i ključne svedoke Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još