• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM uputila pomoć porodici Mihajlović kojoj je oštećena kuća u požaru

U selu Grace u opštini Vučitrn jutros je izgorela kuća osmočlane porodice Mihajlović, i Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah preduzela mere kako bi se oštećenima pomoglo u ovim teškim trenucima, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Požar je, kako je utvrđeno, izbio nesrećnim slučajem, usled kvara na instalacijama, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, u saradnji sa našim Privremenim organom u opštini Vučitrn, pronašla najadekvatniji način da se pomogne porodici Milana Mihajlovića.

Porodica Mihajlović je privremeno smeštena u drugi dom, i moći će da računa na svu potrebnu pomoć, a u narednih nekoliko dana počeće i renoviranje kuće, koja je u požaru ekstenzivno oštećena.

Kancelarija za Kosovo i Metohiji je svesna teških uslova u kojima žive Srbi u selima na potezu između Kosovske Mitrovice i Prištine i nastaviće da sa posebnom brigom i pažnjom pomaže našim sunarodnicima u tom delu pokrajine”,stoji u saopštenju.

U proteklom periodu predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih vlasti posetili su sva srpska naselja u ovom delu Kosova i Metohije i potpuno su svesni osetljivih bezbednosnih i socijalnih uslova u kojima naši sunarodnici žive, i u skladu sa tim se planiraju i realizuju projekti pomoći i podrške.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još