Vulin: Od Olbrajtove i Engela samo mržnja i laži o Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se od američkih političara Medlin Olbrajt i Eliota Engela mogu očekivati samo predrasude, mržnje i laži kada govore o Srbiji.

Aleksandar Vulin kaže da bi Olbrajtova i Engel da nateraju Srbiju da se posvađa sa Rusijom i Kinom, ali i da nas “pouče da smo sami krivi što su nas ubijali, bombardovali i Republiku Srpsku i Srbiju, i da za svaku srpsku smrt treba da im budemo zahvalni”.

Vulin je tako reagovao na izjave predsednika Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliota Engela i Medlin Olbrajt na saslušanju u Komitetu na kome su istakli da Srbiji neće biti odobreno članstvo u EU dok ne prizna tzv. Kosovo, kao i da Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji.

Vulin je u saopštenju naveo da “Olbrajtova i Engel ispituju odluke slobodne i suverene Srbije, ali da nikada nisu ispitivali poreklo novca kojim su ih, kaže, obasipali politički predstavnici narko-klanova sa Kosmeta”.

“Srbija je i Rusiju i Kinu izabrala za prijatelje i to prijateljstvo je izdržalo brojne probe, nikada nas nisu ni bombardovali, ni određivali šta smemo, a šta ne, poštovali su nas bar koliko velika sila može da poštuje malu zemlju, a nekada i mnogo više. Srbi su premali narod da izgube tako velike saveznike”, poručio je Vulin.

Smatra da, ako nova administracija u SAD želi da Srbiju svrsta među prijatelje, mora da zna da to ne zavisi samo od Srbije.

“Što bude manje Medlin Olbrajt i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost”, naveo je Vulin.

Izvor: RTS

Comments