Petković danas u poseti Zubinom Potoku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, posetiće danas Zubin Potok. 

U 10 sati Petković će obići zgradu Doma kulture „Stari Kolašin“ i svečano otvoriti Galeriju, u kojoj je postavljena izložba radova Nikole Bradića ,,Gračanica u bojama budućeg veka“, posvećena obeležavanju sedam vekova manastira Gračanica i Sv. Kralju Milutinu. Petković će obići i čitaonicu ,,Grigorije Božović“, čiju je rekonstrukciju, uređenje i opremanje finansirala Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

U 11 sati, u ulici Kolašinskih kneževa, planiran je obilazak završnih radova na zgradi sa dvanaest stambenih jedinica, kao i početka radova na izgradnji stambeno-poslovnih blokova A i B, sa dvadeset, odnosno trideset devet stanova. Sve tri zgrade namenjene su stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica, kao i stambeno ugroženog domicilnog stanovništva sa teritorije opštine Zubin Potok. Za izgradnju ovih objekata novčana sredstva je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Posetu opštini Zubin Potok Petković će završiti obilaskom socijalno ugrožene, sedmočlane porodice Biševac, u 12:15 sati, u selu Jabuka, kojoj je novčanim sredstvima, obezbeđenim od  strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izgrađena porodična kuća. 

Sve navedene aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, biće sprovedene u skladu sa zdravstvenim merama, propisanim zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom Kovid 19, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: RKM

Comments