“Kurti je obučen da pravi nered”

U studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, koja je predstavljena Evropskom parlamentu, poseban deo odvojen za tzv Kosovo.

U toj studiji se navodi da je fenomen dezinformacija na tzv. Kosovu imao direktne političke implikacije koje su dovele do pada vlade Aljbina Kurtija, ali mnogi se na Kosovu ne slažu sa iznetim ocenama, prenosi Bota Sot.

Ova studija prikazuje glavne trendove i obrasce u borbu protiv dezinformacija širom regiona u periodu od 2018. do 2020. godine. Dokument objašnjava posvećenost američkog predsednika Donalda Trampa i imenovanje njegovog specijalnog izaslanika za razgovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela.

Nakon ove studije bilo je mnogo reakcija i premijer Hoti je rekao da je studija pristrasna, izgrađena na neistinama i zaverama.

Politički analitičar Redžep Šahu rekao je za list “Bota sot“ da i EU i Amerika i Kina, Rusija i Indija preko zaposlenih u nevladinim organizacijama, preko prijatelja i poznanika Albina i njegovog naroda, kao da žele reći da je vlada Kurtija srušena dezinformacijama.

“To nikada ne može biti istina iako se često prodaje kao istina. Niko drugi na Kosovu nije zbacio Aljbina koji ima slab karakter”, rekao je Šahu.

Dodao je da je “Kurti obučen da pravi nered”.

“Aljbin je navikao i obučen je da pravi nered, pravi antidržavu, pali i uništava, zatim preuzima ulogu žrtve, uvodi otrovni gas u parlament, uništava zgradu vlade ako ne sedne u stolicu premijer“, ocenio je Šahu.

Dodaje da izveštaj EU naručuju neke nevladine organizacije, a ne vlasti EU.

“Izveštaj EU je izveštaj koji su naručile neke nevladine organizacije, to nije izveštaj vlasti EU, njenih savetnika i zvaničnika. Postoje neke stvari koje niko ne vidi bolje od onih koji im sude. U Albaniji postoje dvojica Aljbina, Aljbin nasilja da preuzme vlast i Aljbin nasilja da zadrži vlast samo za sebe i svoju bandu, da zadrži vlast sa zamenicima premijera koji dolaze kao eksperti iz Beograda“, izjavio je Redžep Šahu.

Izvor KosovoOnline

Comments

Pročitaj još