• Početna>
  • Vesti>

Pomoć deci sa Kosova – Škole iz Srpske prikupile oko 15.000 evra u humanitarnim akcijama

Više od 50 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj podržalo je sa oko 15.000 evra (30.000 KM) akciju za izgradnju dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, kao i akciju “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji”, rekao je predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.

On je rekao da akcija, koju organizuje ovaj odbor, traje do 31. decembra, a da će paketiće deci na Kosovu i Metohiji podeliti posle pravoslavnog Božića, prenosi Srpskainfo.

Arlov je zahvalio svim školama koje su do sada podržale akciju i izrazio uverenje da će do kraja godine broj “humanih škola” biti još veći.

– Planiramo da se svima zahvalimo za humanost zahvalnicama i knjigom `Humano srce Srpske`, što je veliki projekat našeg odbora i autora Slavka Basare – dodao je Arlov.

On je zavalio i Ministarstvu prosvete i kulture Republike Srpske za podrku i svima koji su pomogli izgradnju centra, te pozvao sve ljude da u skladu sa mogućnostima pomognu.

Arlov je naveo da je za završetak dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” potrebno manje od 50.000 evra.

Objekat je veličine 714 metara kvadratnih, ukupne vrednosti oko 280.000 evra.

Izvor Blic

Comments

Pročitaj još