• Početna>
  • Vesti>

Radojević obišao radove na izgradnji mosta: Izgradnjom mosta, naš grad dobija potencijal za širenje

Kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice ispred Srpske liste Milan Radojević je zajedno sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem i svojim saradnicima, obišao radove na izgradnji mosta u blizini „Dudinog krša“ u Kosovskoj Mitrovici.

Radojević je tokom obilaska istakao da je višegodišnji projekat u procesu finalne realizacije, zahvaljujući Srpskoj listi i angažovanju predsednika Privremenog organa. On dodaje da će izgradnja mosta rešiti probleme saobraćajne gužve u našem gradu i da će on otvoriti nove prilike za naše građane.

„Nalazimo se na mestu koje će omogućiti da naš grad dobije širu sliku, da ima više prostora, više potencijala za širenje, povezivanje sa magistralnim saobraćajnicama, čime će doprineti i rasterećivanju gužvi, koja trenutno postoji u gradu a što je jedan od prioriteta. Ovde smo da pokažemo da zaista timskim radom, ulaganjem i zajedničkim trudom, projekte koji su više godina čekali na ostvarivanje, zaista možemo pretvoriti u realnost.“ poručio je Radojević.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kaže da će izgradnja mosta, kroz pristupni put, dodatno ojačati i ulicu Lole Ribara, što će stvoriti bolji i pozitivniji ambijent.

„Ono što sve nas u ovom momentu treba da raduje jesu i uspešni radovi na izgradnji ovog mosta, koji je ključan za magistralno povezivanje puta Raška – Priština. Za građane Kosovske Mitrovice ovo je od krucijalnog značaja, imajući u vidu da ovaj most za cilj ima povezivanje, što se i ogleda u politici predsednika Aleksandra Vučića, a to je povezivanje, mir i dogovor. Ovo je samo jedan u nizu od brojnih projekata, koji stvaraju bolji život ovdašnjim ljudima, što je i razlog današnjeg obilaska a to je kontinuitet za poboljšanje kvaliteta života.“ rekao je Spirić.

Za izgradnju pristupnog puta i ulazne trase do ulice Lole Ribara, Vlada Republike Srbije izdvojila je 80 miliona dinara a za izgranju mosta 62 miliona.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još