• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan u borbi protiv Kovid 19 podelila građanima 10.000 besplatnih maski; Janković: Poštujte mere zarad zdravlja vas

Opština Zvečan, na čelu sa gradonačelnikom Vučinom Jankovićem, apelovala je danas na građanstvo da se pridržava epidemioloških mera kako bi se peidemija suzbila u što kraćem roku. U apelu dostavljenom našoj redakciji se posebna pažnja poklanja najstarijim sugrađanima koji su, kako se dosad nažalost ispostavilo, najbrojnije žrtve koronavirusa. Ova lokalna samouprava organizuje akciju deljenja besplatnih maski građanima i u više akcija dosad, podeljeno je oko 10.000 ovog higijenskog materijala.

“Svesni situacije koja nam nažalost ne ide u korist, molimo vas da se u predstojećem periodu striktno pridržavamo mera koje su nam preporučene, kako bismo zaštitili sebe, naše najmilije a samim tim i celokupno društvo od ove pošasti” navodi se u saopštenju.

U tekstu se dalje navodi da je lokalna samouprava uložila velike napore da da svoj doprinos suzbijanju epidemije, sprovodeći oko 170 aktivnosti. Ipak, virus je i dalje veoma aktivan, a broj zaraženih je sve veći.

“U cilju suzbijanja virusa, mi ćemo i dalje nastaviti sa tom borbom, još snažnije u nameri da obuzdamo i ovaj talas epidemije, ali ovu borbu ne možemo da vodimo sami, potrebna nam je vaša pomoć i saradnja kako bi naš zajednički rad imao efekta. Apelujemo na sugrađane da nose maske, održavaju distancu, izbegavaju okupljanja, vrše dezinfekciju, izbegavaju izlaganje bespotrebnim rizičnim okupljanjima. Ostanimo kod kuće sa našim najmilijima” poručuju iz Opštine Zvečan.

U saopštenju se posebno apeluje na građane da se mera pridržavaju tokom praznika, koji su tradicionalno vreme okupljanja i bliskih fizičkih kantakata, te da se pripaze i izbegavaju ove godine rizične susrete, zarad dalekosežne dobiti.

“Shodno tome, Opština Zvečan nastavlja sa svojim redovnim akcijama podele zaštitnikh maski, u cilju suzbijanja širenja Kovid infekcije. U proteklin mesec dana, podelili smo 10.000 zaštitnih maski i nastavićemo sa ovom praksom, kako bi smo podigli svest građana o važnosti prevencije i merama zaštite u toku pandemije” zaključuje se u tekstu.

Comments

Pročitaj još