• Početna>
  • Vesti>

Vukčević: Očekujem da trgovina organima bude deo procesa u Hagu, podržavam stavove Vilijamsona

Vladimir Vukčević, bivši tužilac za ratne zločine Republike Srbije, u izjavi za Kosovo Onlajn istakao je da u potpunosti podržava poruku nekadašnjeg tužioca Euleksa Klinta Vilijamsona, koji je za albansku televiziju rekao da nikad nije kasno za suđenje za zločine OVK i da pored svedoka postoje i konkretni materijalni dokazi.

“Smatram da je to jedna korektna izjava i da odražava faktičko, činjenično stanje. Da podsetim, nakon što sam kompletan materijal koji smo sačinili predao Diku Martiju i posle njegovog izveštaja baziranog na tome, Klint Vilijamson je započeo svoju istragu. Imao sam veoma dobru saradnju s njim. Mi smo mu dali kompletnu logistiku, više od 40 svedoka je saslušao kod nas u Tužilaštvu u Ustaničkoj i nakon toga se donosi odluka da se osnuje taj sud. Tako da ja mislim da ima dovoljno dokaza i da će presude biti osuđujuće, ali ne bih prejudicirao ishod, tužilac to nikad ne sme”, kaže Vukčević.

U vezi sa optužbama za trgovinu organima i “žutu kuću”, za koje je Vilijamson rekao da očekuje da ih tužilaštvo u Hagu iznese tokom suđenja Hašimu Tačiju i ostalim uhapšenim liderima OVK, Vukčević kaže da je nezahvalno licitirati šta će biti ishod ovog suđenja ili koji lokalitet se istražuje, ali da očekuje da trgovina organima bude deo procesa.

“Sve je upravo i počelo od našeg otkrića da postoje indicije, pa čak i materijalni dokazi da je bilo trgovine organima. Odatle se krenulo u čitav proces i došlo se do ovoga što imamo danas. Tako da je normalno i da se može očekivati da i trgovina organima bude u fokusu suda, ali ne bih licitirao krajnjim ishodom”, istakao je Vukčević.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još