Stanković: Kamberi se neozbiljno ponaša, nema razmene

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković ocenio je danas da su navodi šefa poslaničke grupe “Ujedinjena dolina-SDA Sandžak” u Skupštini Srbije Šaipa Kamberija da se “Albanci u Preševskoj dolini raduju ideji o razmeni teritorija”, neozbiljan pokušaj da se ta tema vrati u fokus.

“Ništa novo nismo čuli od Šaipa Kamberija. Očigledno je da u nedostatku reakcija međunarodne zajednice pokušava da vrati jednu temu u fokus, o kojoj su svi zauzeli jedinstven stav na svim nivoima, a to je – nema nikakvih razmena teritorija, nema nikakvih razmena stanovništva. Bujanovac, Preševo i Medveđa su bili, jesu i ostaće sastavni delovi Republike Srbije bez obzira na nečije želje”, rekao je Stanković za Kosovo onlajn.

Ovo su samo pokušaji određenih lica da se ponovo o toj temi priča u sklopu predstojećih razgovora između Beograda i Prištine, ali takve izjave više nemaju nikakvu težinu i u svim sredinama se prihvataju kao neozbiljno ponašanje, istakao je on.

Što se tiče optužbi direktora Instituta za sudsku medicinu Arsima Grdžaljiuja da su “Srbi otvarali masovne grobnice i vadili organe ubijenim Albancima“, Stanković smatra da to samo pokazuje da on ima izuzetno oskudno znanje o ovoj temi.

“Ako sam dobro razumeo izjavu direktora ovog Instituta za sudsku medicinu, onda on ima veoma oskudno znanje o tome kako se vrši eksplantacija, uzimanje organa za transplantaciju, ali nažalost nije jedini na ovim prostorima koji pokazuje znanje koje nije za pohvalu”, poručio je Stanković.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još