• Početna>
  • Vesti>

Hoti traži zrelost političkih predstavnika u Prištini

Kosovski premijer Avdulah Hoti kaže da centralne institucije u Prištini treba pošalju poruku zrelosti za saradnju sa međunarodnim partnerima, a lokalne političare pozvao na udruživanje zbog izazova pred kojim se nalaze.

Hoti se sastao sa vršiocem dužnosti kosovske predsednice Vjosom Osmani, nakon što je prošle nedelje potvrđena optužnica za ratne zločine protiv četvorice vođa bivše OVK  – Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Potvrđivanjem optužnice Specijalnog suda u Hagu, Hašim Tači je podneo ostavku na mesto kosovskog predsednika.

“Razgovarali o razvoju događaja i dogovorili se da ćemo se konstantno konsultovati u upravljanju ovom situacijom kako bismo preneli jasnu poruku, uprkos političkom razvoju, procesa kroz koje zemlja prolazi, kao rezultat ostavke predsednika”, naveo je Hoti.

Dodao je da političke snage “moraju da se udruže kako bi pronašle rešenja, poslale poruku zrelosti institucija i pomogle građanima u pandemiji i ekonomiji”. 

Preneo je da je sa v. d. predsednicom razgovarao o radu u skupštini i usvajanju nekih međunarodnih sporazuma koji se odnose na neka sredstva za upravljanje pandemijom, ali i za ekonomski oporavak.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još