• Početna>
  • Vesti>

Petković: Ðorđević poništavanjem sporazuma ruši i ZSO

Opozicioni političari Mlađan Ðorđević i Dragan Ðilas pozivanjem na poništavanje sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine pozivaju i na rušenje Zajednice srpskih opština, ocenio je danas član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković, prenosi Tanjug.

“Time se samo još jednom potvrđuje postojanje neformalne koalicije Ðilasove tajkunsko-političke klike i albanskih separatista na Kosovu i Metohiji, koja je obnarodovana kada su se Ðilasovi politički favoriti u predizbornoj kampanji javnosti obratili na albanskom pozivajući na uništenje Srpske liste”, rekao je Petković, koji je i šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

Dodaje da su Ðilas i Ðorđević zahtevom da se ponište sporazumi iz Brisela došli na istu političku poziciju sa najekstremnijim albanskim strukturama u Prištini.

Petković je ocenio da je time Ðorđević, koji je nedavno osnovao Pokret Oslobođenje, pozvao na ukidanje jedinog sporazuma kojim su se albanske političke strukture obavezale na uspostavljanje pouzdanog institucionalnog mehanizma zaštite srpskog naroda na Kosovu.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još