Stano: Hoti obećao da će dijalog biti nastavljen

Portparol EU Peter Stano je, reagujući na izjavu Seljima Seljimija da treba prekinuti proces dijaloga sa Beogradom, podsetio da je premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti obećao da će se dijalog nastaviti, ali i dodao da EU ne komentariše izjave zvaničnika, ni sa jedne, ni sa druge strane.

Peter Stano je rekao da je EU posrednik u dijalogu i da se fokusira na tu ulogu te dodao da se, nakon ponovnog pokretanja u julu, dijalog nastavlja i napreduje na sastancima na ekspertskom i najvišem političkom nivou.

Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti su 7. septembra potvrdili visokom predstavniku EU za spoljne poslove Žosepu Borelju da će dati visoki prioritet dijalogu Beograda i Prištine”, istakao je Stano, prenosi Kosovo onlajn navode Kljan Kosova.

Dodaje da su se takođe obavezali da će udvostručiti napore kako bi obezbedili dalju harmonizaciju sa EU u skladu sa svojim obavezama.

“S tim u vezi, nedavno dogovoreni dokumenti u Vašingtonu, uz prethodne obaveze koje su obe strane preuzele u okviru dijaloga, mogu dati koristan doprinos postizanju sveobuhvatnog sporazuma, pravno obavezujućeg za normalizaciju odnosa”, piše u zajedničkom saopštenju na koje se poziva Stano.

Izvor i foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još