• Početna>
  • Vesti>

Selaković: “Mini-Šengen” pokretač dobrih stvari u regionu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Antaliji sa generalnom sekretarkom Regionalnog saveta za saradnju Majlindom Bregu i poručio da je inicijativa “mini-Šengen” okidač za mnoge dobre stvari u regionu, prenosi Tanjug.

Selaković je istakao da „vašingtonski sporazum” i učešće Prištine u inicijativi „mini-Šengen“ ohrabruju, i izrazio nadu da će pridruživanje Podgorice i Sarajeva zaokružiti taj proces, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je sagovornici zahvalio na posvećenosti u pripremi nacrta „Akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište 2021-2024“, koji je obuhvatio i ciljeve inicijative “mini-Šengen“, pokrenutu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je da je važno da svi u regionu pokušaju da nađu sličnosti i da u ekonomskom povezivanju i zajedničkim projektima prepoznaju svoju šansu.

„Smisao i osnovni motiv za unapređenje međusobne saradnje i bliže povezivanje u našem regionu jeste ukupan razvoj i modernizacija naših društava, odnosno dobrobit svih naših građana”, rekao je Selaković, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još