• Početna>
  • Vesti>

Nastić: Vreme je da se konačno rasvetle počinjena ubistva, zlostavljanja i proterivanja

Ispravno je da se ratni zločinci sa prostora bivše Jugoslavije ne gone više samo na jednoj strani linije konflikta, ocenila je poslanica nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić povodom optužnice protiv Hašima Tačija i drugih kosovskih političara, prenosi Tanjug.

“Vreme je da se konačno rasvetle i kazne počinjena ubistva, zlostavljanja, i proterivanja. To što je Tači, nakon potvrđene optužnice zbog ratnog zločina, koja je odavno bila potrebna, podneo ostavku se mora pozdraviti”, naglasila je Nastić, koja je zamenica predsednika nemačko-jugoistočno evropske grupe prijateljstva Bundestaga.

Podsetila je da su stotine Albanaca, Srba, Roma i pripadnika drugih etničkih zajednica, kao i politički protivnici, žrtve Tačija i njegovih saboraca.

Prema njenim rečima, treba poći od toga da je nepoznat broj žrtava daleko veći nego poznati.

Izbegavanje podizanja optužnice uz obrazloženje sprečavanja preteće unutrašnjopolitičke krize, kao što su neki i u Berlinu tražili, bio bi zločin prema svima koji su bili izloženi patnji, naglasila je poslanica levice “Linke”.

Rekla je da je ispravno što se gone ratni zločinci ne samo na jednoj strani linije konflikta, i da bi to mogao biti mali doprinos pravdi i pomirenju.

Međutim, ističe, da bi kao trebalo privesti na optužničku klupu i one odgovorne za NATO bombardovanje, tokom kojeg je korišćenja municija od osiromašenog uranijuma.

Izvor Tanjug/Kosovo online

Comments

Pročitaj još