Zemaj: Moguće ograničenje kretanja tokom vikenda

Dan nakon uvođenja novih mera u borbi protiv pandemije koronavirusa, kosovska vlada već razmatra uvođenje i dodatnih. Kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj, izjavio je da se razmatra uvođenje ograničenje kretanja tokom vikenda, u slučaju da se pogorša epidemiološka situacija, prenela je Gazeta Express.

Gostujući na RTV Dukađini, kosovski ministar zdravlja nije isključio mogućnost uvođenja pooštrenih mera ukoliko broj inficiranih nastavi da se uvećava.

„Takođe smo razmatrali opciju zatvaranja za vikend. Nismo to javno izneli. Zatvaranje samo za vikend je lakše jer ne rade škole i institucije. Ali videćemo kako će se situacija s virusom kretati do četvrtka, odnosno broj izlečenih i obolelih“, izjavio je Zemaj, prenosi Gazeta Express.

Kosovska vlada uvela je novi set mera u borbi protiv pandemije koronavirusa. Među novim merama našle su se ograničenje rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara od 05:00 do 21:00.

Ujedno je uvedena mera ograničenja kretanja za građane koji imaju više od 65 godina u pojedinim vremenskim intervalima, kao i naloženo da se predavanja na visokoškolskim ustanovama pohađati elektronskim putem.

Izvor i foto: Gazeta Express, Kossev

Comments

Pročitaj još