• Početna>
  • Vesti>

Festival domaćeg filma “Leposavić 2020” od 7. do 11. novembra

Festival domaćeg filma Leposavić 2020, biće održan od 7. do 11. novembra, najavljeno je iz Centra za kulturu Sava Dečanac.

U okviru pet festivalskih večeri, publika će uz poštovanje svim epidemioloških mera, moći da pogleda pet najvijih kinematografskih ostvarenja – “Otac”, “Moj jutarnji smeh”, “Asimetrija”, “A.S.(25)” i “Grudi”.

Sve projekcije će počinjati u 20h. Ulaz je besplatan.

U okviru festivala, 9. novembra u 18h, u Centru za kulturu Sava Dečanac, biće održana promocija knjige “Bunt dece socijalizma” autora Dusana Vesica.

O knjizi

Knjigom Bunt dece socijalizma o prvoj generaciji bendova novog talasa Dušan Vesić zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture. Pred vama je prva sistematska, detaljna priča o ovom periodu, neumoljiva hronika pisana karakterističnim Vesićevim stilom koji Branimir Štulić poredi sa borhesovskim, uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka. Vesić je ovde prisutan u dvostrukoj ulozi: on je u isto vreme neposredni posmatrač koji je iz blizine pratio novi talas tokom njegovog nastanka, vrhunca i gašenja, a ujedno i pažljivi i odmereni hroničar koji s vremenske, ali ne i emotivne distance dočarava, oživljava i približava kulturnu epohu precizno i živopisno. Onima pak koji to vreme ne pamte ova knjiga će u nekoliko poteza pera pokazati zašto se o tom periodu govori i neverovatnih četrdeset godina kasnije. Novi talas? Kao da je bio juče!

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: CK “Sava Dečanac”

Comments

Pročitaj još