• Početna>
  • Vesti>

Vitošević: Na rektrorskom kolegijumu odlučujemo o daljem načinu nastave

Prošireni rektorski kolegijum gde će biti odlučeno kako će se shodno nastaloj epidemiološkoj situaciji, dalje odvijati nastava na fakultetima prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici održaće se danas u 12 sati, rekao je za Radio Kosovsku Mitrovicu prof.dr. Zdravko Vitošević rektor Prištinskog univerziteta.

” Mi se redovno informišemo u Zavodu za javno zdravlje i Kriznom štabu kakva je situacija i po onome što ja znam mi ćemo verovatno preći na onlajn nastavu , a sto se tiče vežbi , kolokvijiuma i ispita oni ce se održavati uz postovanje mera zaštite. Vodićemo računa o broju studenata i ono sto su za sda pravila u koja sam ja upućen više od 12 studenata ne sme da bude u grupi.

Ono sto je bitno svaki od fakulteta organizuje ispite i vežbe u zavisnosti od broja studenata, i bitno je da se što manji broj profesora i studenata u jednom trenutku nađe na fakultetu”, rekao je Vitošević.

“Kod nas je dobro sto smo imali obuke za video obrazovanje i obrazovanje na daljinu i mi smo manja srednja ka manjoj formi visokoškolskog sistema koji je idealan za izvođenje ove vrste nastave. Stoga žemo se truditi da svim studentima u ovo doba epidemije pružimo maksimum”, dodao je rektor PU sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još