Redovna nastava u srpskim školama na centralnom Kosovu

Kosovska vlada uvela je nove mere ograničenja u borbi protiv koronavirusa, među kojima i nastavu na daljinu, odnosno putem interneta. Škole na centralnom Kosovu koje funkcionišu po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije nastavljaju normalno sa radom, potvrdili su za RTV Kim direktori škola.

Direktor OŠ “Kralj Milutin” Vladimir Milkić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da se nastava odvija normalno.

“Prva smena je krenula u 8.00 časova ujutru, druga smena od 10.45 časova i, na kraju, treća smena od 13.15 časova. Za sada prekida neće biti. Sve se odvija po planu i programu uz poštovanje epidemioloških mera”, naveo je Milkić.

Direkotor Gimnazije u Lapljem Selu Dejan Denić ističe da “sve funkcioniše kao i do sada”.

“Naša škola radi kao i do sada, sve funkcioniše po istom sistemu. Imamo odeljenja koje delimo u grupe. Jedna grupa dolazi u školu, druga časove pohađa onlajn”, kazao je Denić.

Slično je ponovila i direktorka Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem Selu Dragica Mitić.

“Radimo po planu i programu koji je usvojen septembra meseca, u pitanju je kombinovani model. Jedna grupa učenika je u školi, dok druga nastavu prati onlajn. I dalje poštujemo sve propisane epidemiološke mere.”

Da se nastava u srpskim školama pohađa po planu, potvrdio je i direktor OŠ “Miladin Mitić” Ljubiša Karadžić.

Podsetimo, učenici na Kosovu i Metohiji koji nastavu pohađaju po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije, nakon pauze od aprila meseca, ponovo su se u školske klupe vratili 21. septembra, dok su nastavu od 1. septembra pratili “na daljinu”.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još